Tror du att du är ensam om att ha psykisk ohälsa? Att det inte finns någon som förstår hur du känner dig, eller har gått igenom vad du går igenom? Då har du fel. Psykisk ohälsa i Sverige ökar drastiskt.

Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen har länge rapporterat att psykisk ohälsa i Sverige ökar. Såhär skriver Folkhälsomyndigheten om psykisk ohälsa bland unga:

“År 2018 uppgav 39 procent av befolkningen 16–84 år lätta eller svåra besvär av ängslan, oro eller ångest. Det är en ökning sedan 2016 då andelen var 36 procent. Av de tillfrågade kvinnorna angav 46 procent besvär av ängslan, oro eller ångest. Motsvarande andel bland männen var 32 procent.”

Källa: Folkhälsomyndigheten

Dela med dig av dina tankar och erfarenheter med andra

Du är alltså inte ensam om att må dåligt, även om det ibland kan kännas så. Här på Alltidtillsammans kan du ta del utav andras historier och erfarenheter, via våra bloggare som skriver och berättar sina historier. Har du något du vill lyfta och prata mer om? Då är du varmt välkommen att starta en blogg hos oss.
Klicka här för att skapa din blogg!
Vi har även ett forum som vi kallar prata med en vän. I vårt forum kan du prata med andra som upplever samma sak som du, dela med dig av dina erfarenheter och ge råd till andra hur du hanterat ditt mående i olika situationer.

Klicka här för att komma till ALLTIDTILLSAMMANS forum!

0

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *