Du har säkert hört att det kan vara bra att skriva av sig om man mår dåligt, och det finns faktiskt en terapiform som heter skrivterapi. Det är dock en ganska ovanlig terapiform än så länge, men det finns en del som praktiserar den.

Att skriva om sina egna upplevelser och känslor kan hjälpa dig att reflektera över din situation och ditt mående. Skrivandet hjälper dig att sätta ord på dina känslor, och kan även bidra till att du får nya tankesätt.

Det allra vanligaste inom psykoterapin är samtalsterapi, vilket ju innebär att man pratar. Intresset för det skrivna språkets betydelse har dock ökat den senaste tiden, och i en värld när vi allt mer uttrycket oss i text på nätet och i kontakt med vänner är det inte konstigt om skrivterapi kommer bli allt vanligare.

Skrivandet har en slags läkande kraft

Inom skrivterapin försöker man utnyttja patientens skrivna språk för att få fram allting, och många förespråkare för terapiformen tror att man kan bli både friskare och lyckligare av skrivterapi. Man vet dock ännu inte vid exakt vilka psykiska besvär som skrivterapi rekommenderas för, eftersom det ännu är så nytt. Oavsett hur bra och effektiv terapiformen skrivterapi egentligen är, så hjälper det i alla fall ofta att skriva av sig eftersom skrivandet har en slags läkande kraft. Genom skrivandet kan man enklare beskriva och sortera sina tankar i en lite lugnare takt än i ett samtal.

Skriv hos oss på ALLTIDTILLSAMMANS

Skulle du vilja komma igång med ditt skrivande? Kanske vill du skriva bara för dig själv, eller för att dela med dig av dina tankar till andra. Då kan du starta en blogg hos oss! På vår bloggportal kan vem som helst starta en blogg och du får skriva om precis vad du vill! Klicka här för att starta en blogg.

Du kan även skriva av dig i vårt forum, och samtala med andra. Klicka här för komma till vårt forum!

1

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *